1,6 & 2,6 miljonerklubben Mars 2022

34 1,6 & 2,6 FÖR KVINNOR & HÄLSA MARS 2022 MAT French toast med jordgubbar En lyxig frukost eller matig fikaär den här goda french toasten med rårörda jordgubbar. 4 portioner 8 stora skivor fullkornsfranska 200 g jordgubbar 1 msk flytandehonung 200 g lätt cream cheese 1 tsk äkta vaniljpulver 2 tsk flytandehonung 3 ägg 1 dl lättmjölk olivolja till stekning Skär jordgubbarna i tunna skivor och ringla över honungen. Blanda och låt stå 5 minuter. Rör cream cheese med vaniljpulver och 2 teskedar honung. Fördela i ett tjockt lager på hälften av bröden och bred bara lite på resten av bröden. Lägg på jordgubbarna på bröden med mest ost. Lägg resten av bröden ovanpå så att du får fyra dubbelmackor. Vispa upp ägg och mjölk. Doppa smörgåsarna på båda sidor i smeten. Stek dem i olja i en stekpanna cirka 1 minut på var sida. Dela i två delar diagonalt och servera. Det våras för picknick 8 skivor fullkornsfranska 4 msk pesto 1 förpackning med en hel mozzarella (220 g) 50 g babyspenat 1 krm salt och nymald svartpeppar 1 krm chiliflakes,eventuellt Under pandemin har vi skaffat oss nya vanor och några hoppas jag ska bestå! Att träffas utomhus är ett opretentiöst och trevligt sätt att umgås på och så får man dom där extra stegen som vi så väl behöver. Här bjuder jag på några av mina favoriter i picknick-korgen och man kan också ha dem som "drinktilltugg", då gör man bara lite mindre bitar. Många har slutat äta bröd, men vi skulle faktiskt behöva äta mera av det grova fullkornsbrödet, det viktigaste är givetvis att vi äter sådant vi tycker om och att vi ser till att röra på oss. Mai-Lis Hellénius brinner för hälsa och välmående, hon är, förutomprofessor, också överläkare vid Livsstilsenheten, tema Hjärta och kärl på Karolinska Universitetssjukhuset. Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella Perfekt snabbmat när man har brådis eller får oväntat besök. Bjud gärna en stor sallad till. Om du har ett smörgåsjärn så använd det. 4 portioner Fördela peston på fyra av bröden. Häll av mozzarellan och skär den i 8 skivor. Lägg på spenaten och mozzarellan på brödskivorna. Salta och peppra och krydda med lite chiliflakesom du vill. Lägg på resterande brödskivor. Hetta upp ett våffeljärn och grädda tills de är gyllene och frasiga, cirka 2–3 minuter. Du måste trycka ihop locket under gräddningen om du använder våffeljärn.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=