1,6 & 2,6 miljonerklubben Mars nr 1 2023

HÄLSA OCH LIVSKVALITET FÖR ALLA KVINNOR 31 MELLANMÅLSBAR Ingredienser till 1 portion 1 msk mandlar grovt hackade 1 msk rostade hasselnötter fint hackade 1 msk solrosfrön 25 g mjölkchoklad (eller mörk efter smak) ca 2 msk smält Kokosflagor eller mandelspån 1 nypa flingsalt Gör gärna så här: Hacka nötterna och lägg i en skål tillsammans med solrosfrön och Betavivo. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och rör ihop med nötblandningen. Lägg ut på en bit bakplåtspapper och forma till en bar, strössla över och tryck försiktigt fast kokosflagor och salt. Låt hårdna och slå in i bakplåtspappret. Det går utmärkt att byta ut nötterna mot fler frön och torkad frukt. 1 portion: ca 320 kcal. YOGHURT MED ÄPPELKOMPOTT Ingredienser till 1 portion 1 dl yoghurt, grekisk eller turkisk 0,9 dl Betavivo Kompott 3-4 portioner 2 äpplen, krispiga tex Aroma 1 msk socker 2-3 msk vatten 1 krm hel kardemumma saften från 0,5 citron Gör gärna så här: Kompott: skölj och kärna ur äpplena, tärna grovt. Lägg i en kastrull med vatten, kardemumma och socker och sjud 5-10 minuter. Rör i citron och låt svalna. Förvara i kyl upp till 10 dagar eller frys in. Vid servering: Lägg upp yoghurt eller fil på en tallrik. Klicka på valfri mängd kompott. Strössla över dagens mått Betavivo och njut. 1 portion: ca 350 kcal. OVERNIGHTS ”VIVO” Ingredienser till 3 portioner 1 äpple 1-2 msk chiafrön 2 msk russin (ljusa) 2 dl mandelmjölk 1-2 dl äppelmust eller vatten 1 krm kardemumma 3 portioner Betavivo (3x0,9 dl) Bär att toppa med Gör gärna så här: Skölj, kärna ur och Tärna äpplet i fina tärningar. Blanda samman alla ingredienser utom betavivo i en skål. Lägg ett mått Betavivo i varje burk, häll på blandningen, rör om och förvara i kylskåp. Gott hela veckan till frukost eller mellanmål. Servera gärna med bär på toppen. 1 port: ca 200 kcal.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=