Hotellrevyn Nr 4-2024

Många antagna förra året Så många har antagits till branschens program. År HoT RoL 2016 868 1 472 2017 727 1 320 2018 809 1 375 2019 700 1 313 2020 554 1 222 2021 428 1 277 2022 699 1 465 2023 943 1 624 Källa: Skolverket/Sveriges officiella statistik HOTELLREVYN NR 4 2024 / 19 Stor eller liten jobbchans? • Kock: Goda möjligheter till jobb de kommande åren. På fem års sikt förväntas efterfrågan öka. • Servitris: Små möjligheter i år. På fem års sikt väntas efterfrågan öka. • Bagare/konditor: Små möjligheter till arbete på kort och lite längre sikt. • Hotellreceptionist: Stor möjlighet till arbete på kort och längre sikt. Källa: Arbetsförmedlingen PROCENT FICK NAPP Av de 625 elever som avslutade Hotell- och turismprogrammet 2020 hade nästan en tredjedel etablerad ställning på arbetsmarknaden ett år senare. För Restaurang och livsmedel var andelen 30,2 procent. Finley Rejström på praktik hösten 2022. På Steam hotel jobbade han bland annat i receptionen … … medan Ingrid Pettersson var i servisen på restaurang Pråmen. Samt rullade köttbullar till julbordet. Lovisa Enlund och Jasmine Constable på morgonens första lektion en grådaskig vårdag 2022. Benjamin Nygren med läraren Eddie Carlsson i metodköket våren 2022. Ingrid Pettersson lämnar nöjda gäster bakom sig i skolans restaurangmatsal. Moa Gunnstedt får en lektion i servettvikning under utbildningens första termin. 31 FOTO: JONAS BILBERG, PER GROTH

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=