Hotellrevyn Nr 4-2024

BAROMETERN. När öppnar parken? Bra fråga, det varierar beroende på säsong och veckodag. Receptionen har koll! Receptionens vanligaste frågor Rutschbana och en gigantisk fågelbur på trappavsatsen – Curiosa sätter stämningen redan i entrén. HOTELLREVYN NR 4 2024 / 27 – Jag fick gå igenom samma anställningsprocess som alla andra. Den började i november eller december 2022 och jag fick jobbet i april 2023. Det var en obeskrivlig känsla. Det är inte bara arbetstiderna och anställningstryggheten som tilltalar Elin. Det är också personalpolitiken. – Till exempel förmånerna vi får här – jag kan göra saker jag inte skulle kunna göra annars. Förra året var jag och min dotter en heldag på Liseberg, med en av hennes kompisar, vi har varit på Universeum, Liseberg ordnar familjedagar. Det är så mycket fina saker. Jag känner sån tacksamhet, man känner sig omhändertagen. Det märktes inte minst när Oceanabygget brann ner och hotellpersonalen fick evakuera. Plötsligt stod Elin utomhus, utan jacka eller hemnycklar. – Mina chefer var så bra. De erbjöd sig att ordna hotell för mig och min dotter om det skulle behövas. De bryr sig verkligen och det känns så äkta. Samtidigt som Elin och hennes kollegor plockar undan i matsalen efter frukosten och förbereder lunchdukningen går köket på högvarv. Här tillagas fisk, kött, pizza och pasta för lunchbuffén som snart drar i gång. Här möter vi kocken Eric Carlsson som, liksom de flesta vi träffar, varit med ända från starten. Han säger att högsäsongen kan bli intensiv, men även en gråkall dag när parken fortfarande är stängd, kan det vara mycket att göra. – Som här, jag har en beställning på hundra charkbrickor. I köket jobbar även David Nihlén och Paul Sjöö, som båda gått Lisebergs egen kockutbildning. – Jag gillar att jobba med mat, tänka ut nya grejer, fundera på smaker som passar ihop. Jag tänker på mat hela tiden. I löv it, säger David. Han har tidigare jobbat med facility management på Trafikverket i sex år. – Det var lite annorlunda. Då fick jag 150 mejl om dagen och kunde vara trött på zombievis när arbetsdagen var slut. Nu är jag mer trött i kroppen. Men det är inte bara mängden administration som skiljer sig åt. David gillar humorn som präglar restauranglivet – betydligt mer än på myndigheten. – Det är kanske ingen fair fight, i och för sig./ Ida Tordén och Elin Hällegårdh kan tipsa om roliga saker att göra på Curiosa. Var går man in på Liseberg? Södra entrén ligger vid hotellet. Finns det plats i restaurangen? Den som vill vara helt säker på att få bord kan boka, även för lunchbuffén. När kan man åka med karusellen? Helg och högsäsong är det bara korta uppehåll på förmiddagen. Eftermiddag/tidig kväll är den i gång i flera timmar. Vad finns att göra på hotellet? Massor! »Många vill vara kvar på hotellet, och vi är rustade för det.«

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=