Hotellrevyn Nr 4-2024

30 / HOTELLREVYN NR 4 2024 Ta tempen! Kolla tempen! Grillen ska vara 150–200 grader. Varmare än så och risken ökar för att maten bränns vid. Det är som att köra hemmaugnen på max, med grillfunktionen påslagen. Kör så det ryker i sommar! Ur EKSTEDT GRILLAR av NIKLAS EKSTEDT Foto. PETTER BÄCKLUND, BOOKMARK FÖRLAG Grillat Killgrillning Hela åtta av tio hushåll i Sverige grillar någon gång varje år. Det är dock männen som håller kvar greppet om grillpincetten, förra året uppgav endast var fjärde kvinna att de står för hushållets grillning. Farlig färgnyans Tänk gyllenbrunt. En del gillar den lite bittra, brända smaken av hårdgrillat. Men undvik att köra på tills det du ska äta är mörkbrunt eller bränt. Då har ämnen bildats som troligtvis är cancerframkallande för människan. För het på glöden Väntan på den perfekta glödbädden är för lång. Att lägga på mat för tidigt är den vanligaste grillmissen, tillsammans med följden, vidbränd mat. Med rosmarin, plommon för sötma och chili får fläskköttet en ordentlig skjuts. 46 PROCENT GILLAR FLÄSK Så stor andel av de tillfrågade hade olika varianter på fläskkött som favorit på grillen. Nötkött och korv tog hem de andra pallplaceringarna. Källa: Livsmedelsverket, Svenskt Kött, Hello Fresh/You Gov 2023

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=