Hotellrevyn Nr 5-2024

FOTO: JESPER MOLIN Besticken samlas upp i diskmaskinen av en magnet. BAROMETERN. Elahe Nazari och de andra i gästteamet jobbar med disk halva dagen och håller snyggt i matsalen andra halvan. Gästflödet i restaurangen HOTELLREVYN NR 5 2024 / 27 Lugnaste dagen Efter lunchen, en tisdag före löning, i januari. Då är det som lugnast. Linda är engagerad i facket och den som diskuterar med cheferna om det är något. Nu vill hon starta en klubb på arbetsplatsen och få fler att gå med i facket. Hon är bra på att värva. – Jag brukar berätta om när jag blev sjukskriven på min förra arbetsplats. Om jag inte hade fått hjälp av facket när arbetsgivaren krånglade så hade jag varit utan lön i sex månader, säger Linda. En fråga för facket är deltider på en låg procent som fylls ut med extrajobb. Elahe Nazari var tidigare fast anställd på 20 procent och jobbade 80. Nu har den fasta anställningen ökat till 78,43 procent. – Och vi har möjlighet att boka fler pass om vi vill. Jag trivs väldigt bra här. Alla är glada och vi har ett bra teamwork, säger hon medan hon skrapar tallrikarna rena från matrester. – Flera har fått utökade tjänster senaste tiden så det känns som att arbetsgivaren lyssnar på facket, säger Linda. En annan anpassning är att kvällspassen har blivit längre. Nu jobbar de 11–21 i stället för 11–20. – Det var så stressigt att hinna klart allt innan vi stängde, så för att underlätta för personalen fick vi en timme till på kvällen. Jag jobbar hellre en timme extra i lugn och ro. Men det passar inte alla som bor långt bort och har bussar att passa, säger Linda. Hennes äldsta dotter tog studenten i våras. Nu jobbar hon också på Gekås, på väskavdelningen. Men Linda har fler nära och kära här, hon är förlovad med en kollega. Ola-Conny Wallgren fick syn på henne när hon jobbade i personalrestaurangen. – Men han var blyg så det tog några månader innan han tog första steget. Ola-Conny är ett känt ansikte efter tv-serien om Ullared och är fortfarande flitigt anlitad för tv- och reklamuppdrag. – Men jag kommer alltid jobba kvar på Gekås, säger han när han kommer upp till restaurangen för att fotograferas. Vad är det som gör att ni trivs? – Det är det sociala. Vi möter nya människor varje dag. Det är ett äventyr, man vet aldrig vad som ska hända. Jag trivs när det är mycket att göra, det blir tråkigt annars, säger Ola-Conny. Men när de kommer hem behöver de ladda batterierna. – Då blir det soffläge och tv, säger Linda./ Lite mer tempo Fredagar, lördagar och måndagar är det mer att göra. Särskilt på lov och långhelger. Säsongsstart! Från sportlovet och framåt ökar antalet gäster. Lunchrusning Runt lunch är det fullt ös i restaurangen. Vid femtiden är gästerna tillbaka för att äta middag. Maxtempo! Är det lönehelg OCH sommarlov? Då får gästerna stå länge i kö oavsett vilken tid på dagen de kommer. Utflyktsmål för folk från hela norra Europa.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjcwMjg=